Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس خودرو گفت: شیوه قیمت‌گذاری غیر منطقی خودرو از سوی خودرسازان خصوصی باید از طریق سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مورد بررسی و نظارت دقیق قرار بگیرد و از سوی نهادهای ناظر و وزارت صمت، مکانیزم قیمت‌گذاری این خودروها شفاف شود.

حسین دلاور در گفت‌و‌گو با خبرنگار برنا در خصوص مبنای قیمت‌گذاری محصولات خودروسازان خصوصی گفت: ایراداتی به شیوه قیمت‌گذاری خودروهای تولید بخش خصوص وارد بود که با اعلام قیمت غیرمنطقی محصول تیگو 8 پرو مدیران خودرو این موضوع دوباره مورد توجه رسانه‌ها و مردم قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شیوه قیمت‌گذاری تنها به محصولات خودروسازان خصوص مربوط نمی‌شود و برخی از محصولات خودروسازان دولتی مانند خودروهای هایما ایران خودرو نیز با همین روش قیمت‌گذاری می شوند.

وی ادامه داد: زمانی قیمت این نوع خودروها را در بازار داخلی بررسی می‌کنیم به یک روند مشابه برای تعیین قیمت می‌رسیم که قیمت خودروها با بیش از 2 تا 2/5 برابر قیمت جهانی و بازار چین و روسیه از سوی خودروساز داخلی تعیین می‌شوند.

این کارشناس خودرو افزود: با توجه به قیمت‌های غیر منطقی اعلام شده خودروها، این سوال مطرح می‌شود که چه عواملی باعث می‌شود شرکت‌ها خصوصی قیمت‌های بسیار بالاتری از قیمت‌های جهانی برای محصولات خود تعیین کنند؟ آیا تعرفه‌های گمرکی و یا مصوبه‌های جدید علت اعلام این قیمت‌های بالاست؟

دلاور تاکید کرد: در حال حاضر بیشتر خودروهای جدید شرکت‌های خصوص از یک شرکت خودروساز چینی وارد شده‌اند و قیمت تمامی آنها در سطح یک میلیارد تومان است. با بررسی دقیق شیوه قیمت‌گذاری خودروسازان خصوصی و برخی از محصولات خودروسازان دولتی می‌توان استنباط کرد یک دستورالعمل خاصی برای محاسبه قیمت خودروها وجود دارد. در شرایط رقابتی هر شرکت سعی می‌کند قیمت تمام شده محصولات خود را کاهش دهد تا مشتریان بیشتری را در بازار جذب کند.

این کارشناس خودرو گفت: طی چند دهه گذشته دولت از خودروسازان داخلی حمایت کرده و حتی تعرفه‌های گمرکی برای واردات قطعات مونتاژ خودروهای این شرکت‌ها را با ارز 4200 تومانی محاسبه می‌کند. با این حال به‌رغم حمایت‌های صورت گرفته در خصوص واردات و یارانه‌های تولید و دستمزد پائین نیروی کار، خودروهای مونتاژی این شرکت‌ها حتی با در نظر گرفتن سایرهزینه‌ها، بیش از دو برابر قیمت واقعی آن به بازار داخلی عرضه می‌شوند.

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر خودرو تیگو 8 پرو که در بازار روسیه 23 هزار و 540 دلار به فروش می‌رسد را به صورت شخصی وارد کشور کنیم و تمامی هزینه‌های قانونی آن را بپردازیم و سود قانونی وارد کننده را به قیمت خودرو اضافه کنیم، قیمت نهایی برای فروش این خودرو پائین‌تر از یک میلیارد و 500 میلیون تومان می‌شود در حالی که قیمت اعلامی مدیران خودرو برای این محصول یک میلیارد و 750 میلیون تومان است. این شیوه تعیین قیمت در تمامی محصولات خودروسازان خصوصی تکرار شده و از نظر اقتصادی این روش تولید با قیمت بالا در داخل به صرفه نیست و اگر این نوع خودروها را وارد کنیم با قیمت کمتری به دست مصرف کننده خواهد رسید.

دلاور اظهار داشت: این شیوه قیمت گذاری غیر منطقی خودرو از سوی خودروسازان خصوصی باید از طریق سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان مورد بررسی و نظارت دقیق قرار بگیرد و از سوی نهادهای ناظر و وزارت صمت مکانیزم قیمت‌گذاری این خودروها شفاف شود.

وی در خصوص بی‌توجهی مدیران خودرو به ممنوعیت فروش تیگو 8 پرو از سوی سازمان حمایت گفت: سازمان حمایت قدرت اجرایی ممنوعیت فروش محصول شرکت‌ها ندارد و در شرایطی که با گران فروشی یک کالا از سوی تولید کننده مواجه شود این موضوع را به قوه قضاییه جهت پیگیری گزارش می‌دهد.  زمانی که اعلام می‌شود سازمان حمایت فروش تیگو 8 پرو را در راستای حمایت از حقوق مصرف کننده ممنوع کرده و وزیر صمت نیز در رسانه ملی به این موضوع ممنوعیت فروش تاکید می‌کند، شاهد هستیم نمایندگی‌های این خودروساز بدون توجه به این دستور همچنان اقدام به پیش فروش این خودرو می‌کنند، در این شرایط قدرت نظارت این نهادها از سوی مردم زیر سوال می‌رود.

دلاور تاکید کرد: البته راه‌های زیادی برای دور زدن این ممنوعیت فروش از طریق مدیران خودرو وجود دارد و از طریق سهمیه نمایندگی‌ها اقدام به فروش می‌کنند. انتقادی که می‌توان به این شیوه اطلاع رسانی نهاد‌های مرتبط با این موضوع داشت این است که اگر شرایط پیگیری حقوق مردم در خصوص قیمت‌های خودرو به نتیجه قابل قبولی نمی‌رسد، بی‌دلیل به مردم امید ندهند.

این کارشناس صنعت خودرو در خصوص آزادسازی واردات و تاثیر آن بر بازار خودرو گفت: یکی از اهداف وزارت صمت حمایت از صنعت داخلی به‌خصوص صنعت خودروسازی است و با در نظر گرفتن این اهداف در صورت آزاد سازی واردات، خودروهایی وارد کشور خواهند شد که از نظر قیمت در سطح خودروهای ساخت داخل قرار نگیرد و بازار خودروهای با قیمت پائین‌تر از دو میلیارد در اخیار خودروسازان داخلی باشد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا خودروسازان پرو خودرو ایران خودرو چین روسیه واردات ارز دلار قیمت خودرو قیمت گذاری سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قوه قضاییه حقوق رسانه ملی صنعت پرو خودرو خودروسازان سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قیمت گذاری مدیران خودرو تیگو ۸ پرو قیمت گذاری خودروسازان خصوصی محصولات خودروسازان خودروسازان خصوصی خودروسازان خصوص شیوه قیمت گذاری ممنوعیت فروش سازمان حمایت مدیران خودرو تیگو 8 پرو وزارت صمت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۲۸۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ روند کاهش قیمت در انواع محصولات داخلی و مونتاژی در پیش گرفته است.

دنا پلاس توربو ۶ سرعته با ۱۹ میلیون تومان افت قیمت در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود.

پژو پارس tu5 که در صدر پرفروش‌ترین خودروهاست با ۲۸ میلیون تومان کاهش قیمت، در کانال ۸۴۰ میلیون تومانی معامله می‌شود.

ساینا s دوگانه‌سوز نیز از دیگر محصولات سایپا به شمار می‌رود که با سه میلیون تومان افت قیمت، ۴۵۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۳۰ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۳۷ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۷ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۱۴ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۵۵ میلیون تومان، پژو پارس ۶۵۹ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۰۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۵۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۵۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۰۵ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۲۸ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۷۹۹ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۶۱ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۵ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۴ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۲ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۸۵۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی قیمت سه محصول از بهمن‌موتور افزایش یافته است، وانت کارا تک‌کابین، دوکابین و وانت کاپرا نیز به‌ترتیب دو میلیون، سه میلیون و ۱۰ میلیون تومان رشد کردند.

کارا تک‌کابین با نرخ ۶۶۲ میلیون تومان، دوکابین ۸۷۸ میلیون تومان و کاپرا یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان در کانال‌های معاملاتی خرید و فروش می‌شود.

هونگچی H5، محصول مونتاژی بهمن‌موتور که با افت ۴۰ میلون تومانی رکورددار ریزش قیمت در میان خودروهای مونتاژی بوده که پنج میلیارد و ۸۰ میلیون تومان در بازار آزاد قیمت‌گذاری شده است.

لاماری ایما، خودرو پرقدرت مونتاژی نیز با قیمت دو میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۷ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۷۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۳۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۲۷ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۴۲ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۱۶ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۱۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748267

دیگر خبرها

  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه پکن؛ محصول هوشمند چینی چه زمانی به ایران می‌رسد؟
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • کار از جاره کارت سوخت خودرو گذشت / فروش با قیمت ۳۰ میلیون تومان!
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • مورد عجیب فروش کارت سوخت با ۳۰ میلیون تومان
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران